Succes! Skiftet til Ubuntu! :-)

Læsetid < 1 minut

Jeg har længe tumlet med tankerne om at installere Linux ved siden af Windows 10 – derefter 11 – og jo mere jeg læste om Microsofts planer om at putte AI ind i Windows jo mere overbevist blev jeg!

Intet vil være nemmere for MS end at lade deres LLM/AI lære af alle deres brugere, når de skriver dagbog, mails og søger på Internettet. Da jeg gerne vil beskytte mit privatliv, så installerede jeg Kubuntu.

Kubuntu er baseret på KDE og jeg var egentlig ganske tilfreds, men over lidt tid, så fandt jeg KDE lidt kedelig. Der manglende lidt schwung over det. Vups så installerede jeg Ubuntu på en USB-nøgle og prøvede det et stykke tid. Det blev jeg ret begejstret over, så data blev sikkerhedskopieret og vupti! så røg Ubuntu på min bærbare pc og det nyder jeg virkelig.

Ubuntu anvender Gnome og jeg synes, at det har et ret fantastisk udseende og i dagligdags brug er det bare flydende, hurtigt og ret enkelt.

Det er en fed oplevelse at bruge Ubuntu og da jeg har fået VPN-forbindelse til mit arbejde til at virke samt andre programmer fra Windows 11, så bruger jeg faktisk aldrig Windows 11 og jeg tænker, at en dag så ryger det helt ud. Ikke fordi jeg mangler pladsen på SSD’en, men fordi det vil være en fed fornemmelse at slette Windows.

Hvis du overvejer at prøve en Linux-distribution, så kan jeg kun anbefale Ubuntu.