Cisco Anywhere, Ubuntu og MFA

Læsetid < 1 minut

Cisco Anywhere har jeg fået udleveret af min arbejdsgiver, da den ikke bare kan downloades uden en konto. Jeg fik installeret Linux-udgaven, men ved forsøg på forbindelse til vores VPN, så fik jeg fejlbeskeden “You are missing the required libraries for the authentication method you requested”.

Min første tanke var, at det var sikkerheds-relateret såsom certifikater m.v., men så fik jeg den idé, at jeg ikke var blevet præsenteret for en hjemmeside-dialog, hvor der oplyses et tal, som skal indtastes i Microsoft Authenticator.

Efter en internetsøgning (nej, jeg googlede det ikke…!), så skulle jeg installere WebKit- og LibGtk-pakkerne. Hurtigt gjort i AppCenter og så fungerede det søreme fuldstændig problemfrit!

Så nu blev den opgave også løst og endnu en grund mindre til at bruge den Windows 11, som også er installeret på min bærbare pc.

Jeg bruger Remmina til at lave RDP til computerne på arbejde og det fungerer helt og aldeles fint.

Opdatering 28.05.2024:

Efter opgradering til Ubuntu 24.04 LTS, så virkede den eksisterende udgave af Cisco Anywhere ikke længere.

Denne artikel hjalp mig videre og det spiller nu helt godt: https://community.cisco.com/t5/vpn/updated-to-ubuntu-24-04-i-am-not-able-to-use-secure-vpn-anymore/td-p/5080095