Enter – internettets skygge

Læsetid < 1 minut

Flere vil mene, at jeg har en stor hat af sølvpapir på hovedet og er meget kritisk over for, hvad der foregår på internettet nu til dags.

Jeg har været på internettet før det fandtes. Det var før World Wide Web blev opfundet og søgemaskiner fandtes ikke endnu. Der brugte man gopher for eksempelvis, men var afhængig af at have en liste af kendte servere. Ret ubehjælpsomt.

Jeg syntes dengang, at internettet betød frihed og at folk kunne gøre mere, hvad de ville og give deres meninger til kende. Underneden lå en præmis om, at folk ikke gjorde noget, som de ikke ville gøre over for nogen, som står overfor dem.

Jeg har længe vidst, at dette ikke holdt stik og at internettet kan få det værste frem i folk – ligesom det bedste. Det er primært det første, som gør, at jeg skyr sociale medier og holder mig fra dem. Der er meget godt, men også rigtig meget skidt.

Så fandt jeg denne podcast og jeg blev endnu klogere på, at internettet virkelig får det værste frem i folk. Studieværterne er gode og vidende og særligt efterforskeren afdækker en del relevante tekniske ting, men lufter i den grad også sine holdninger. Jeg er ganske enig i hans holdninger, men jeg synes også, at jeg bliver klogere og det kan jeg rigtig godt lide.

Jeg har anbefalet podcasten til mine piger, som har et lidt mere afslappet forhold til sociale medier, tech-giganternes manglende forhold til love og anstændighed og “det kan folk da ikke finde på!”.

Jeg anbefaler meget varmt podcasten til alle. I lighed med, at privatøkonomi burde på skoleskemaet, så burde teknologi-forståelse også på skemaet.

https://www.dr.dk/lyd/special-radio/enter-internettets-skygge

Lars