Vinsmagning Syrah around the world

Læsetid < 1 minut

Så er der dømt vinsmagning fredag den 9. september udi emnet Syrah around the world. Jeg har fået den fine ære at indkøbe vin for alle 5 deltagere inclusive mig selv.

Det har været lidt af en udgave at finde gode vine, som gerne er drikkemodne nu OG kan købes i butikkerne inden for vores prisramme (2-300 kr.).

Et par hurtige ture rundt på diverse blogs og hjemmesider gav dog noget brugbart.

Australien  er i mine øjne selvskreven deltager, mens Frankrig blev fra-valgt da de eneste 100% Syrah-vine jeg kunne finde var Cornas og jeg er ikke selv den største fan og jeg tillader mig at tvivle på resten af selskabets positive bedømmelser af vinen, så den var udelukket.Derfor kiggede jeg andre steder i Europa og tænkte på Incognito fra Cortes de Sima, men den er blevet ganske dyr omend den var meget imponerende sidst jeg smagte den.

Jeg kom i tanker om Weingut Knipser fra Pfalz, men Sigurd Müller havde udsolgt – verdammt tænkte jeg. Chile/Argentina fandt jeg ikke noget brugbart fra og blev foreslået Rustenberg, men den holdt heller ikke. Vi ender derfor med 3 australiere, men heldigvis fra 3 forskellige regioner og 2 amerikanere.

Jeg støtter mig op ad www.cellartracker.com, når jeg kigger efter vine og i særdeleshed Vinbladet. På Cellartracker skal anmeldelserne af vinene helst være ganske nye, så de er så passende for vores vinsmagning som muligt.

Det blev således Sigurd Müller (fremragende telefonisk betjening og hjælp af Gitte) samt www.atomwine.dk i Fredericia, der løb med æren af at være leverandører.

Mere om smagningen senere, når den er afholdt, så jeg ikke røber for meget for deltagerne.

Skriv et svar