Et nyt bekendskab udi musikalitet

Læsetid 2 minuter

Nogle gange kan jeg blive ganske forundret. Forundret kan man blive over meget, men jeg mener nu egentlig, at jeg havde fundet ud af, hvilken musik jeg var fan af og helt bestemt, hvad jeg ikke er fan af. Heavy Metal i mange genrer uden growl er mig. Blues og særligt Rory Gallagher er mig. Guitar-rock og en del klassisk er mig. Musik-smagen blev fastlagt i 13-14 års-alderen, da min gode skole-ven Peter Høgh forærede mig Chinatown med Thin Lizzy til min konfirmation.

Og så fik min gode kollega Martin Glue Thomsen så lige henvist mig til Flogging Molly på youtube.com. Jeg lyttede lidt til dem, men var ikke hooked. Jeg læste lidt i kommentarsporet på nogle af deres numre og der var 3 henvisninger til andre bands.

Dem måtte jeg da lige høre og heureka !  The Dead South came along across the flat prairie.

For søren da hvor blev jeg bare vildt overrasket over deres musikalitet, instrumentering, tekster og død-charmerede humor. Hilbilly-bluegrass – hvem havde dog troet, at det var noget for mig – ikke jeg. Men de er utroligt musikalske og jeg elsker blandingen af guitar, mandolin, banjo og cello. Det spiller simpelthen bare.

Det gik så galt, at jeg hørte dem 2 måneder i træk ved at hente videoerne fra YouTube, så jeg også kunne se glimtet i øjnene, når de fremfører Dead South – The Recap. Dette kommenterede flere kolleger på, at nu måtte jeg da være træt af dem.

Men næ nej 🙂  Der var mange gode kommentarer på Youtube til deres videoer herunder koncerter fra særligt tyske optrædender. Og så opdagede jeg, at de skulle optræde i Odense på Posten Live i Odense den 8. juni 2017. Billetprisen var skandaløse 100 kr.

Sådan kan man blive så overrasket og svært begejstret. Besøg Dead South og få en musikalsk oplevelse, der måske overbeviser dig om, at der er mere mellem himmel og jord end du tror rent musikalsk.

 

 

Skriv et svar